embodied learning level 1

Nieuwe stappen zetten

‘A man walking is never in balance, but always correcting for imbalance’ – Gregory Bateson

De meeste leiders zitten teveel. Wil jij je vraagstukken vanuit een ander perspectief bekijken en nieuwe stappen zetten? Ben je bezig een nieuwe koers uit te zetten? Staand en lopend zie je de wereld met andere ogen. De volgende stap wordt vanzelf duidelijk!

Lopen en leiderschap

We beginnen ons leven liggend, dan gaan we zitten, gevolgd door staan en lopen. Kinderen die lopen, maken een enorme sprong in hun ontwikkeling. Vanaf dat moment heb je namelijk meer leiderschap over je leven. Bekijk die ontwikkeling op deze video.

Lopen als metafoor

Lopen is een complexe beweging. Het vergt niet alleen veel oefening om het als kind te leren (ongeveer duizend uren!), maar ook om het opnieuw te leren bij revalidatie. Elke stap vraagt namelijk een nieuw evenwicht – een mooie metafoor voor leiderschap.

Lopen brengt evenwicht

Lopen vraagt niet alleen evenwicht, het brengt ook evenwicht. Het helpt om lichaam en geest te synchroniseren. Wanneer je ergens rustig over wil nadenken, wil reflecteren op een stap of wil bijkomen van inspanning en stress, is lopen een enorme hulp. Je krijgt vanzelf een nieuw perspectief op dingen die spelen in je leven en werk. Als leider kan je wandelend of hardlopend je leiderschap versterken. In deze blog lees je meer over het verband tussen hardlopen en het neerzetten van topprestaties.

Nieuwe stappen zetten

Ben jij bezig je koers te verleggen of toe aan nieuwe stappen, doe dan mee aan de Workshop Nieuwe stappen zetten. Je krijgt inzichten die je direct kunt toepassen in je werk.

De workshop kan ook incompany worden verzorgd. Dan gaat het om vragen als: waar willen we heen en hoe zetten we als team de volgende stap?

Andere workshops Embodied Learning vind je op de pagina workshops voor professionals.